Driving Technology Directions on Cloud Computing Platform

Ezhil Arasan Babaraj

Subscribe to Ezhil Arasan Babaraj: eMailAlertsEmail Alerts
Get Ezhil Arasan Babaraj: homepageHomepage mobileMobile rssRSS facebookFacebook twitterTwitter linkedinLinkedIn


Related Topics: Cloud Computing, SOA Best Practices Digest, SOA & WOA Magazine, SOA in the Cloud Expo

Cloud Computing: News Feed Item

Amazon Web Services verlaagt prijs Amazon S3

Nu Amazon S3 groeit tot ruim 29 miljard opgeslagen objecten en meer dan 70.000 verzoeken per seconde, laat Amazon Web Services dit ten goed komen aan zijn klanten in de vorm van lagere prijzen

Amazon Web Services LLC, een dochteronderneming van Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), heeft vandaag bekendgemaakt dat het met ingang van 1 november 2008 zijn prijzen gaat verlagen voor de Amazon Simple Storage Service (Amazon S3). De nieuwe gedifferentieerde prijsstelling biedt aanzienlijke volumekortingen, zodat de kosten van klanten blijven dalen terwijl hun opslagvolume groeit. Zoals altijd is er geen minimaal tarief, geen langdurige overeenkomst en betalen ontwikkelaars uitsluitend voor wat ze gebruiken. Amazon S3 is een opslagmedium voor het internet. Het biedt een eenvoudige interface voor internetdiensten die kan worden gebruikt voor het opslaan van een onbeperkte hoeveelheid gegevens, zowel in de VS als in Europa, en voor het te allen tijde opvragen van gegevens vanaf elke locatie op het web. Ga naar http://aws.amazon.com om Amazon 3 te gaan gebruiken

Momenteel zijn er ruim 29 miljard objecten opgeslagen in Amazon S3. Een aanzienlijke stijging vanaf het eind van het 2e kwartaal van 2008, toen dat nog 22 miljard objecten waren. Op 1 oktober bereikte de dienst een hoogtepunt met meer dan 70.000 verzoeken per seconde voor het opslaan, opvragen of verwijderen van een object. Bedrijven van welke omvang dan ook maken gebruik van Amazon S3 voor het opslaan en back-uppen van hun gegevens, voor het hosten van hun statische websitecontent en voor het delen van bestanden met externe zakelijke partners op een veilige, schaalbare, betrouwbare en kostenbesparende manier. Vanaf nu kunnen gebruikers van Amazon S3 profiteren van nog lagere opslagprijzen met de volgende tarieven:

Tarief-groep

  VS   EU   Beschrijving
0-50 TB

$0,150/GB

$0,180/GB

Eerste 50 TB per maand van gebruikte opslag
50-100 TB

$0,140/GB

$0,170/GB

Volgende 50 TB per maand van gebruikte opslag
100-500 TB

$0,130/GB

$0,160/GB

Volgende 400 TB per maand van gebruikte opslag
500+ TB

$0,120/GB

$0,150/GB

Per maand gebruikte opslag boven 500 TB

De groei van Amazon Web Services heeft het mogelijk gemaakt dat we nog efficiënter zijn geworden en dat we onze bedrijfskosten konden verlagen. AWS blijft zich inzetten voor het doorvoeren van besparingen naar klanten. Nog maar zes maanden geleden hebben we een verlaging van de kosten voor gegevensoverdracht bekendgemaakt en tot onze grote vreugde kunnen we onze nieuwe opslagbesparingen vandaag opnieuw ten goede laten komen aan de klant, aldus Alyssa Henry, algemeen directeur van de Amazon Simple Storage Service.

Van snelgroeiende starters tot wereldwijde ondernemingen, bedrijven doen, ongeacht hun omvang, hun voordeel met de opslag op aanvraag die Amazon S3 biedt. Onder meer de volgende bedrijven zijn onlangs gebruik gaan maken van Amazon S3:

National Geographics, topo.com, biedt naadloze topografische kaarten voor de gehele VS. Gebruikers kunnen kaarten kopen, geactualiseerde route- en reisinformatie downloaden en zelfs kaarten maken om te delen met vrienden. We zijn tevreden over de prestatie en betrouwbaarheid van Amazon Web Services, aldus Paul Glauthier, vice-president van Research Development voor National Geographic Maps. Vóór Amazon S3 waren de kosten voor het hosten van een dusdanig grote gegevensset te hoog. Door gebruik te maken van AWS kunnen we ons concentreren op het creëren van nieuwe en innovatieve functionaliteit voor onze gebruikers.

Sonian is een grootschalig content-archief dat problemen met e-mailcompliance, e-discovery en opslagproblemen oplost voor bedrijven, ongeacht de omvang van het bedrijf. Sonian maakt gebruik van Amazon S3, maar ook van Amazon EC2, Amazon SQS en Amazon SimpleDB voor het aansturen van onze oplossing en het bereiken van een enorme schaal en betrouwbaarheid, aldus Greg Arnette, medeoprichter van en chief technology officer bij Sonian. Amazon Web Services is een voorloper op het gebied van cloud computing-technologieën en heeft het voor Sonian mogelijk gemaakt om bedrijfsvriendelijke en veilige opslag en computerwerk te leveren zonder in te boeten aan gegevensveiligheid en prestatie.

Oracle werkt graag samen met AWS aan cloud computing voor onze zakelijke klanten. Met de Oracle Secure Backup Cloud-module kunnen klanten Amazon S3 gebruiken voor een betrouwbare, schaalbare back-up in de cloud (het internet) met vrijwel onbeperkte capaciteit en zonder kapitaaluitgaven vooraf, aldus Robert Shimp, groep vice-president van de bedrijfseenheid Global Technology bij Oracle. De invoering van prijsstelling per volume voor Amazon S3 zorgt ervoor dat dit een nog overtuigender waardevoorstel wordt.

Indycar.com en indy500.com maken gebruik van Amazon Web Services voor webhosting, live-videostreaming en live-toepassingen voor tijdswaarneming en scorebepaling. AWS maakt het voor ons mogelijk om alleen de servers te gebruiken die we nodig hebben en bespaart ons de extra kosten voor het beheren van onze eigen hardware. Bij de Indianapolis 500 in mei hebben we ruim 50% kunnen besparen op de kosten, aldus Adrian Payne, manager van de online diensten voor de Indianapolis Motor Speedway.

Bedrijven in uiteenlopende branches profiteren van de directe schaalbaarheid die Amazon Web Services biedt. Meer dan 400.000 ontwikkelaars hebben zich geregistreerd voor het gebruik van Amazon Web Services. U kunt u registreren voor het gebruik van Amazon S3 op de Amazon Web Services-website: http://aws.amazon.com.

Over Amazon S3

Amazon S3 is een opslagmedium voor het internet. Het is ontworpen om computerwerk op internetniveau te vergemakkelijken voor ontwikkelaars. Amazon S3 biedt een eenvoudige interface voor internetdiensten die kan worden gebruikt voor het te allen tijde opslaan en opvragen van een onbeperkte hoeveelheid gegevens, vanaf elke locatie op het web. Het geeft elke ontwikkelaar toegang tot dezelfde uiterst schaalbare, betrouwbare, snelle, goedkope gegevensopslaginfrastructuur die Amazon gebruikt voor het uitvoeren van haar eigen wereldwijde netwerk van websites. De dienst richt zich op het maximaliseren van de voordelen van schaal en op het doorvoeren van die voordelen naar ontwikkelaars.

Over Amazon.com

Amazon.com, Inc., (NASDAQ: AMZN), dat op de Fortune 500-lijst staat en is gevestigd in Seattle (VS), betrad in juli 1995 op het World Wide Web en biedt vandaag de dag 's werelds grootste selectie. Amazon.com, Inc. streeft ernaar om s werelds meest klantgerichte bedrijf te zijn, waar klanten alles wat ze online willen kopen kunnen vinden en ontdekken en probeert zijn klanten de laagst mogelijke prijzen te bieden. Amazon.com en andere verkopers bieden miljoenen nieuwe, opgeknapte en gebruikte artikelen in verschillende categorieën, zoals boeken, films, muziek en games, digitale downloads, elektronica en computers, huis en tuin, speelgoed, kinderen en babys, boodschappen, kleding, schoenen en sieraden, gezondheid en schoonheid, sport en buitenleven, en gereedschap, auto en industrieel.

Amazon Web Services voorziet de ontwikkelaars die klant zijn van Amazon met toegang tot op internet gebaseerde infrastructuurdiensten op basis van Amazons eigen back-end technologieplatform, waarvan ontwikkelaars gebruik kunnen maken voor vrijwel alle soorten bedrijfsactiviteiten. Voorbeelden van de diensten die worden aangeboden door Amazon Web Services zijn Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon SimpleDB, Amazon Simple Queue Service (Amazon SQS), Amazon Flexible Payments Service (Amazon FPS) en Amazon Mechanical Turk.

Amazon en haar dochterondernemingen beheren onder andere de volgende websites: www.amazon.com, www.amazon.co.uk, www.amazon.de, www.amazon.co.jp, www.amazon.fr en www.amazon.ca, en de Joyo Amazon websites, www.joyo.cn en www.amazon.cn.

In deze tekst wordt met Amazon.com, wij, onze en soortgelijke termen Amazon.com, Inc. en haar dochterondernemingen bedoeld, tenzij de context uitdrukkelijk anders aangeeft.

Forward-Looking Statements

Deze aankondiging bevat forward-looking statements (op de toekomst gerichte uitspraken) in de betekenis van Artikel 27A van de Amerikaanse Securities Act van 1933 en Artikel 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de verwachtingen van de directie. Deze forward-looking statements zijn verbonden aan risicos en onzekerheden, waaronder onder andere risicos met betrekking tot concurrentie, groeimanagement, nieuwe producten, diensten en technologieën, mogelijke schommelingen in bedrijfsresultaten, internationale expansie, de gevolgen van gerechtelijke procedures en claims, voltooiing optimalisering centrum, seizoengevoeligheid, commerciële overeenkomsten, overnames en strategische transacties, buitenlandse wisselkoersen, systeemonderbrekingen, een aanzienlijke schuldenlast, inventaris, overheidsregels en belastingheffing, betalingen en fraude. Meer informatie over factoren die mogelijk de financiële resultaten van Amazon.com kunnen beïnvloeden is opgenomen in de documenten die zijn geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waaronder het jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2007 en andere documenten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.